Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Oefening werkwoordspelling (alle tijden)

Oefening werkwoordspelling

Vul in onderstaande tekst de werkwoorden op de juiste wijze in.  Als uit de tekst niet duidelijk wordt of het gaat om de tegenwoordige of verleden tijd, kies dan voor de tegenwoordige tijd. 

Morgen (reizen) … Jan naar Limburg. Hij (hopen) … dat hij daar een nieuwe baan kan krijgen. Sinds 3 maanden (hebben) … hij een nieuwe vriendin. Zo verliefd is hij nog nooit … (zijn). 

Vorige week heeft hij op een nieuwe baan in Limburg (solliciteren) … . Het (verrassen) … hem dat hij al binnen een week een uitnodiging (ontvangen) … voor een sollicitatiegesprek. Morgen heeft hij het gesprek.  

Gisteren (oefenen) … hij met zijn beste vriend voor het sollicitatiegesprek.  Zijn vriend (stellen) … hem allerlei vragen, die hij moest beantwoorden. Dat (vinden- vt) … hij toen best lastig. Hij heeft zijn vriend dus uitgebreid (bedanken) … voor het oefenen, want hij (voelen) …zich nu een stuk zelfverzekerder. 

Jan (werken) … al drie jaar als verzorgende. Drie jaar geleden heeft hij zijn diploma (behalen) ….  Sindsdien (verzorgen) … hij dagelijks mensen die dementerend zijn. Hij heeft in die drie jaar veel (leren) ….. Hoe (begeleiden) … je mensen met dementie? Hoe (zorgen) … je dat ze zich niet eenzaam voelen? Een meneer (ontsnappen) … regelmatig van de afdeling en (verdwalen) … dan in de stad. Het is Jan al vier keer (lukken) … om die meneer weer terug te brengen naar de afdeling. Hij (vinden) … het echt een uitdaging om zo’n man te helpen. 

Hieronder zie je de link naar de antwoorden.
Check jouw antwoorden nog een keer goed voordat je ze nakijkt.

https://2fnederlands.wordpress.com/2020/09/21/antwoorden-oefening-werkwoordspelling/

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: