Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag

Oefening: Schrijf een uitnodigingsbrief

Schrijf een uitnodigingsbrief voor het buurtfeest.

Voor het examen schrijven moet je behalve een artikel of verhaal ook een mail of brief schrijven. In onderstaande opdracht wordt je gevraagd een brief te schrijven. Denk daarbij goed aan de regels voor correspondentie. Zorg voor een juiste aanhef en afsluiting. Schrijf een inleiding waarin duidelijk wordt waarom je schrijft. In het middenstuk geef je de nodige informatie en in het slot geef je aan wat je van de lezer verwacht.

Situatie:
Je woont in een gezellige buurt en elk jaar organiseren jullie een straatfeest. Afgelopen jaar ging het feest helaas niet door, maar dit jaar gaat het straatfeest zeker door. Jij en een buurman zullen het straatfeest organiseren.
Buiten op straat willen jullie een groot springkussen voor de kinderen neerzetten en voor de volwassenen zal er een gezellige borrel georganiseerd worden aan het einde van de middag. Jullie hopen dat een aantal buren wil helpen met het organiseren van een paar activiteiten voor jong en oud.

Je stuurt je buurtgenoten een brief waarin je ze uitnodigt voor dit straatfeest.

In de brief:

  • leg je uit waarom je schrijft;
  • beschrijf je wanneer het straatfeest is;
  • vraag de buren minimaal een activiteit te bedenken die geschikt is voor iedereen;
  • vraag je de buren om te helpen bij het organiseren van de activiteiten. Leg uit wat daarbij moet gebeuren en noem minimaal 3 taken waarbij je hulp zoekt;
  • beschrijf je hoeveel het straatfeest ongeveer gaat kosten per persoon. Licht toe waar dit geld voor gebruikt gaat worden;
  • leg je uit hoe ze zich kunnen aanmelden voor het straatfeest.

Sluit je brief passend af.

De informatie mag je zelf verzinnen.

Schrijf de brief. Zorg voor een goede indeling van de brief, inclusief adressering en onderwerp.

Advertentie
%d bloggers liken dit: